Saturday, March 22, 2014

jawab online survey dapat duit

Pernah dengar mengenai online survey x sebelum ni? Apa itu online survey?
Masa time-time sekolah dulu pernah kan dapat borang kaji selidik yang mana kita perlu tick2 jawapan dan beri point untuk soalan-soalan yang ditanya. Setiap kali jawab kaji selidik tu ada x diorang bayar kita?  TAK ADA.!!!!
Tapi berbeza dengan online survey, provider akan beri kita reward dengan pelbagai nilai bersesuaian dengan soalan.

Salah satu survey yang saya tengah join sekarang ni adalah Ipanelonline...
Adakah site ni adalah scammer. TIDAK SAMA SEKALI.
BUKTINYA???






































yang paling bawah tu bukti pembayaran dari Ipanel

Satu je yang perlu diingatkan, jawab survey online adalah bukan semata-mata untuk kaya, tetapi hanya untuk dapatkan duit poket, menabung, dan sebagainya. 
Program ni juga boleh mengajar kita erti sabar sebab bukan selalu survey ada untuk kita, dan kenalah rajin-rajin check acount kita dan juga email sebab provider akan inform melalui email.

Sekarang dah hampir 3 bulan lebih join Ipanel ni. X SUSAH PON KALAU SABAR DAN KONSISTEN. BUKAN MAIN-MAIN.

Ipanel online ni memerlukan kita untuk register paypal. Paypal ni adalah site untuk provider buat bayaran kepada kita menggunakan currency USD. Akaun paypal ni perlu lah di link kan dengan debit kad untuk proses withdraw and transfer reward yang kita dapat tu ke akaun bank kat Malaysia. PERLU DIINGATKAN setiap transaksi dikenakan charge rm3 jika jumlah duit yang nak ditransfer tu kurang dari RM400. Jika lebih dari RM400.. FREE OF ANY CHARGES.
Nak daftar paypal klik sini
Selepas da daftar paypal isikan nombor akaun bank kat bahagian PROFILE---> EDIT BANK ACCOUNT. 

Dan masa tengah menaip post ni..dapat lagi RM9 sambil jawab survey.....TENGOK BAWAH NI.....


Selain dari survey ni... ada lagi survey dari provider lain. Jenis-jenis hadiah pon berbeza. Ada yang bagi voucher KFC/PIZZA, ISETAN, GIANT, dan lain-lain lagi..TUNGGU POST yang akan datang mengenai provider-provider tersebut.

KLIK SINI UNTUK DAFTAR IPANELONLINE


PERINGATAN: SEBELUM KELUAR DARI BLOG NI..MINTAK TOLONG JASA BAIK TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN UNTUK KLIK NUFFNANG ADS KAT TEPI AND KAT BAWAH BLOG NI...TERIMA KASIH








2 comments:

Siti Anirah Azuri said...

Kayuh pelan2, insyaAllah banyak dapat ganjaran..
ni pun tunggu RM50 nak transfer masuk paypal.. lagi 45point. :)

ALIAA MIZAN said...

Yup..bes kan bila kita tngk duit yg sikit smakin hari smakin bertambah

~~~~nuffnang ads